Skyline

Skyline

Robbie: medogenloze vluggeraar.


Buiten ging het wild tekeer. Storm striemde door de Ooipoortstraat, wat er nog aan blad aan de bomen zat werd er gierend vanaf gesneden, dakpannen sneuvelden, takken braken en rokers die er in geslaagd waren hun sigaret aan te krijgen, konden , als ze hun rook tegen de wind in hadden uitgeblazen, hun uitstoot meteen weer inhaleren. Even zo stormachtig ging het toe in de behaaglijke warmte van de Bonte Os. Dames sneuvelden, stukken vielen van het bord en werden weer opgezet in de tijd van de tegenstander, prachtige standen gingen verloren omdat de tijd was overschreden of omdat mat in één over het hoofd werd gezien. Dat hier geschaakt werd om het kampioenschap vluggeren, was wel duidelijk.
De twaalf aanwezigen speelden 132 partijtjes en dat er daaronder verrassende uitslagen zouden zijn, viel te verwachten. Zo won Henk van Tony en Patrick, maar verloor hij van Paul en Fred, zo wist Joop het punt te delen met Tony, maar de verrassing van de avond werd door FrankvdR geleverd, die Chiel, Paul en Jan versloeg.
Niet helemaal verrassend was het dat Robbie kampioen werd, wel de wijze waarop: 
ONGESLAGEN!!  Het gaat je duizelen als je naar de rij scores achter zijn naam kijkt. Pure kinetische kunst. Allemaal verticale streepjes.Of je naar een werk van Jesus Rafael Soto kijkt.






Als je dan toch kampioen wordt, is het zo wel het aardigst: ver voor het veld uit.
Gefeliciteerd, meneer, en hoedje af.


Voor de uitslagen en eindstand zie: Interne Competitie - Verslag Snelschaak.