Skyline

Skyline

Team 2


 Teams houden spanning er in.
  (wordt het eerste kampioen en weet het tweede zich te handhaven?)

DSG1 – Schaakstad 6:  3 – 3
Zutphen 2 – DSG 2:      4½ - 1½

Ons tweede heeft nu 5 punten en is bepaald niet veilig. Doetinchem 3 heeft weliswaar
nog maar 1 punt,  maar heeft een tamelijk licht programma.  Deze ronde treft het Aalten,
in de laatste ronde ontmoet het Rokade 2, dat 3 punten heeft. In deze ronde speelt Rokade tegen Zevenaar 3, dat met 6 punten op een verrassende derde plaats staat. alles is dus nog mogelijk in deze poule en het zou zo maar kunnen dat bordpunten de beslissing gaan brengen.
En wat dat betreft zat het ons tegen Zutphen 2 niet helemaal mee, al is er ook iets voor te zeggen dat het wat dat betreft meezat, want we speelden wel tegen een team waarvan de gemiddelde rating zo’n 300 punten hoger ligt dan de onze.

Jan (1531) trof  een andere Jan (1756) en kreeg een hem onbekende vorm van het geweigerd Morra-gambiet op het bord. De hele partij had hij licht voordeel, maar voldoende om daar munt uit te slaan was dat niet.

Ben(1505) trof  een ouwe rot van 1726 en werd vanuit de opening opgerold. Al gauw stond zijn Koning op de tocht en zag hij een zware krijgsmacht op zich afkomen. Ben verdedigde zich hardnekkig, maar toen zijn Koning naar het midden van het bord werd gedreven, was het snel afgelopen.

Emile (1509) moest tegen 1716  en hij deed dat fris en frank en vrij alsof hij tegen Joop speelde. Halverwege stonden van beide kemphanen wederzijds zo’n beetje alle stukken in.
Toen de kruitdampen waren opgetrokken, leek de tegenstander van Emile verloren te staan.
Maar die heette niet voor niets de Vos en met wat slimme zetjes wist hij, helaas, een nederlaag te voorkomen.

Albert (1366) kwam tegen 1669 niet best uit de opening  en raakte al snel in de verdrukking. Hij verloor een Paard en daarna nog een Loper en toen gaf hij maar op.

Joke (    ) trof ene Jos met 1706 achter zijn naam. Deze Jos nu had het niet makkelijk met haar en wel zo niet makkelijk dat hij in een verloren eindspel terecht kwam. Helaas, voor ons,
zag Joke hierin een aftrekschaakje over het hoofd, waarna zij tot haar verbijstering een pion naar zijn promotieveld zag marcheren.  Dat zij bijna van 1706 had gewonnen, vervulde haar niettemin met grote vreugde. En terecht.

En dan hebben we Frank nog, die voor Joop inviel. Frank (1016)  moest het opnemen tegen 1605.  Dat deed hij manmoedig en aanvankelijk met succes. Zo succesvol dat hem remise werd aangeboden. Dit aanbod van 1605 wees 1016 enigszins hooghartig van de hand.  Dit had hij beter niet kunnen doen, want even later verloor hij een Loper. Maar omdat een beetje tandarts weet wat doorbijten is, gaf hij de moed niet op en zette een Koningsaanval op die zijn tegenstander zo in verwarring bracht dat hij de Loper weer teruggaf. Het resterende eindspel was gewonnen voor Frank, maar hierin ging hij in de fout en nu stond hij weer verloren. Omdat Zutphen 2 toch al kampioen was, werd echter tot remise besloten.
En zo verloren wij met 4½ - 1½. Op zich een terechte nederlaag, maar er had meer ingezeten.