Skyline

Skyline

Eerbeek 2013, de eerste speelavond. Wat is dat toch een leuke maand, de meimaand. Niets dan feestelijkheden. Dag van de arbeid, dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de katalpa’s in de tuin krijgen blaadjes, mijn verjaardag,de vogeltjes leggen eitjes, Hemelvaartsdag, Pinksteren en daartussendoor twee schaakavonden in Eerbeek. Het kan niet op in mei.
Vroeger, ja vroeger, toen wonnen wij dat toernooitje nog wel eens. Maar dat is al weer jaren geleden. Nu sturen Zutphen en Voorst hun hoofdmacht naar Zutphen en gaan wij voor plaats 3 of 4. Dat maakt de zaak ook wel weer aantrekkelijk want nu heb je in feite twee winnaars: die van die twee en die van de rest. En als je daarvan tweede wordt kun je dat ook best vieren.
Op de eerste avond bestond ons team uit Robbie, Patrick, Fred, Jan, Ben en Emile. Zij troffen in de eerste ronde Zutphen en in de tweede ronde Voorst. Daarvan verloren zij met grote cijfers: 5½ - ½ en 5 – 1. Toch was op de borden zelf het krachtsverschil niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. De meeste partijen gingen lang gelijk op en er waren er zelfs waarbij sommige van onze mannen beter stonden. Soms heb je geluk en wordt het 3 – 3 en soms heb je pech en wordt het 5 – 1.
In de derde ronde moesten we tegen Eerbeek en daarvan werd met 4 – 2 gewonnen.
Op de tweede speelavond krijgen we nog te maken met Rheden en Ons Genoegen. Robbie, Patrick en Emile zullen er dan niet bij zijn, Paul, Joke en Albert wel. We gaan er dus met het ‘Beloftenteam’ heen. Men zal nog een zware kluif aan ons krijgen.