Skyline

Skyline

Osbo ronde 5

rampspoed en tandengeknars.


De Kameleon – DSG 1:       3½ -  2½

DSG 2 – UVS 6:             2  –  4.

Aan de vijfde ronde van de Osbocompetitie zullen onze teams de komende tijd nog vaak terugdenken, maar niet met vreugde. Beroerder had ze niet kunnen verlopen. Dat ons eerste niet won van De Kameleon was al een tegenvaller. Dat het ook nog een gelijkspel aan zijn neus voorbij liet gaan, zou wel eens beslissend kunnen blijken. Dit is nu de stand in klasse 3F.

          1.      Rokade 2         10 Mp   20 Bp 
          2.      DSG                  8 Mp   22 Bp
          3.      De Kameleon    8 Mp   18 Bp

Had ons eerste gelijkgespeeld, dan had het 9 Mp gehad en De Kameleon 7. De laatste twee wedstrijden winnen is dan voldoende om de Kameleon in matchpuntenvoor te blijven. Nu zal het om de bordpunten draaien. De Kameleon treft de laatste twee wedstrijden clubs die op de zesde en op de laatste plaats staan.: Rokade3 met 12½ Bp en Groenlo met 7½Bp. Daar moet je lekker tegen kunnen uithalen.

 Rokade2 moet, behalve tegen ons, nog tegen Aalten, een na onderste, met 12½ Bp. Ook daar kan een flinke winst worden verwacht.
Het zwaarste programma hebben wij. Volgende ronde tegen Zevenaar 3 met 16 Bp en in de slotronde tegen Rokade 2, dat met 3½ - 2½ van De Kameleon won. Of de uiteindelijke ontknoping vreugdevol voor ons zal zijn, is nog maar de vraag. Buitengewoon spannend is het wel.


En dan ons tweede. 
Na in eerdere wedstrijden al onnodig punten te hebben verspeeld, moest er van UVS6 gewonnen worden om kans te hebben degradatie te ontlopen. Lang zag het er naar uit dat hoop realiteit zou worden: 2 – 2 na vier partijen en grote kans op winst bij de resterende twee borden. Maar helaas, met grote voortvarendheid werden er twee nederlagen van gemaakt. Omdat Velp2, dat met nul Mp nog net onder ons stond, geen steek liet vallen, staan wij nu onderaan. Handhaving hangt nu vooral af van wat de jeugd van De Toren tegen Velp doet. Verliest zij of speelt ze gelijk, dan degraderen we (tenzij wij koploper Zevenaar 2 weten te verslaan). Wint ze, dan zal de laatste wedstrijd tegen Velp2 de beslissing moeten brengen.