Skyline

Skyline

Eerbeek 2015: ontknoping.

De tweede en laatste speelavond begon ons eigen team dus als koploper en Hanzesteden, het combinatieteam van Doesburg en Zutphen dat uit vier spelers van ons en twee uit die andere Hanzestad bestond, als hekkensluiter. De vier van ons waren: Joke, Albert, Ben en Joop.
Hanzesteden begon tegen Ons Genoegen en zou daar van gewonnen hebben als niet hier en daar in tijdnood een gewonnen stelling was weggeven. De volgende tegenstander was Eerbeek, dat één matchpunt meer had. Daar werd overtuigend van gewonnen, zodat Hanzesteden op de vijfde en een na laatste plaats eindigde.
DSG moest het zonder Eric L en Henk doen, die vervangen werden door Emile en Chiel, ook niet de eerste de beste natuurlijk, maar toch net geen Ericl en Henk. De eerste tegenstander was Voorst, dat de laatste jaren gewend is met Zutphen om de eerste en tweede plaats te strijden. Goedgemutst, voortvarend en vol goede teamspirit begonnen wij aan de wedstrijd die wij met 3½ - 2½
wisten te winnen. Daarmee was de plaats veiliggesteld, nu hoefden we alleen nog maar van Zutphen te winnen om eerste te worden. Even leek het er op dat we voor een verrassing zouden gaan zorgen, want Jan zette ons al snel op een 1 – 0 voorsprong. Dit goede voorbeeld werd echter door niemand meer nagevolgd, zodat hij uiteindelijk de eer gered bleek te hebben. Maar reden om te treuren was  dit niet: de tweede prijs bleek groot genoeg om de tien Doesburgers van drank te voorzien. Wat wel jammer is, is dat ze daar in Eerbeek de boel al zo snel opruimen en afsluiten, want het toernooi heeft alles in zich om nog een tijdje door te zakken.