Skyline

Skyline

OSBO, ronde 3

DSG3 – Doetinchem3:  3 – 1


Dit keer traden we eindelijk op volle sterkte aan, of liever: bijna etc.. Aan bord 1  zat Ben dus. Die kwam al gauw wat materiaal achter, maar ten koste van een mindere stelling wist Ben dat terug te krijgen. Had zijn tegenstander zelf wat initiatief ontplooid in plaats van te reageren op Ben deed, dan hadden we al snel een nul te pakken gehad. Nu werd het remise. 

Aan bord 2 trof Emile een taaie tegenstander, maar ook deze tegenstander trof een taaie tegenstander. Dat werd dus hangen, slepen, dreigen, trekken, terugtrekken zonder dat er één duidelijk voordeel kreeg. Ook dit werd remise.

De tegenstander van Jan (die eigenlijk een jonge vrouw was, maar die we genderneutraal tegenstander zullen blijven noemen), had hem, ware deze tegenstander Fritz geweest, op de 12de zet al een tot verlies leidende combinatie aan de broek kunnen smeren, maar omdat deze tegenstander Marije heette, werd er voor iets onschuldigs gekozen, waarna Jan er een zet of tien later zelf combinatoir een einde aan maakte. 

Aan bord 4 zat niet Eric, maar Guyliano. Die had eerder op de avond iets geleerd over insluiten en over hoe belangrijk het is om de bewegingsvrijheid van de vijandelijke stukken te beperken en zie, met vreugde en wellust wist hij met één Loper twee Paarden buiten spel te zetten. Met een stuk meer had hij zijn punt al snel binnen.