Skyline

Skyline

DSG – Theothorne: 8-5


Heel, heel lang geleden al, voor WOII zelfs, konden wij hier in Doesburg beter denken dan zij daar in Dieren. Zo speelden in 1936 kinderen tegen elkaar en dat treffen werd overtuigend door die van ons gewonnen: 13 – 5 .
In 1939 trekken volwassen schakers naar Dieren ”om tegen de Schaakclub aldaar een vriendschappelijk partijtje te spelen, hetwelk de returnwedstrijd vormt van een bezoek dat de Dierenaren reeds heel lang geleden aan Doesburg brachten”, zo lezen we in de Graafschapsbode. “Ondanks het feit dat de drie beste spelers op het appèl ontbraken, wisten onze stadgenooten een 7 – 5 overwinning te behalen.”


In 1941 vindt er 23 juni weer een treffen plaats tussen beide stadjes. De plaats van handeling is Hotel “Hof van Gelria”. Ook die wedstrijd werd door ons gewonnen: 8 – 4 . Onder de deelnemers aan Doesburgse kant bevonden zich o.a. Ph. Gastelaars (remise) en de bij onze hedendaagse heel oude leden nog bekende Piet Weijde (winst tegen van Dullemen).
Of er de rest van de eeuw nog wedstrijden tussen beide verenigingen zijn gespeeld, weten we niet. We hebben er nergens iets over kunnen vinden. 
Aan het begin van de eeuw waarin we nu leven is geprobeerd de ontmoetingen nieuw leven in te blazen en hoewel de meesten van ons daarbij waren, kan niemand zich er meer iets van herinneren. Het bleef bij twee ontmoetingen die door ons werden gewonnen, dat herinneren we ons nog wel, geloven we.

En nu zijn we dus bezig er een traditie van te maken. Vorig jaar maakten we in Dieren een begin (5½ - 4½ voor ons), afgelopen maandag (16 dec.) kwamen de Dierenaren naar ons om aan de door beide partijen zeer gewaardeerde eerste ontmoeting een vervolg te geven. Met elf man en twee vrouwen kwamen ze en gezien de distributie van de ratings over de beide partijen mocht er een spannende strijd worden verwacht.


Om verder te lezen klik je hier of ga naar Evenementen en Activiteiten.