Skyline

Skyline

Kampioen vluggeren seizoen 2023/24 Robbie


Buiten regende en waaide het, het was guur herfstweer, maar binnen ging het er verhit aan toe. Elf gedrevenen  hadden de elementen getrotseerd met het vaste voornemen om van onze ontmoetingsruimte een slagveld te maken. En zo ging het ook. Bij 109 van de 110 gespeelde partijen ging er iemand met de volle buit vandoor. Veel opmerkelijke winsten waren daar niet bij. Dat Joop van Jaap won lag niet voor de hand en ook de score van Gerard kunnen we wel opmerkelijk noemen: hij won van Jan, Joop, Chiel en Koert. Het volgen van een cursus bij ASV is kennelijk niet voor niets en dat terwijl hij pas halverwege is. 
De enige remise kwam tot stand in de partij tussen Robbie en Patrick. Dat kwam niet omdat zij elkaar in evenwicht hielden, maar omdat Patrick op een gegeven moment met twee Lopers van dezelfde kleur bleek te spelen en niemand wist hoe dit reglementair moest worden opgelost, anders zou daar ook wel iemand hebben gewonnen. 
Omdat zowel Robbie als Patrick al hun overige partijen wonnen, was er een beslissingswedstrijd nodig. Daarin joeg Robbie de vijandelijke Koning naar het midden van bord, alwaar de monarch fraai mat werd gezet. 
En zo werd Robbie kampioen vluggeren van het seizoen 2023/2024.
Gefeliciteerd, Robbie.

Voor de stand KLIK HIER of ga naar Interne Competitie - Verslag Snelschaak