Skyline

Skyline

Pion 2 – DSG : 4,5 – 1,5

 Vrijdag 8 december: Pion 2(1642) – DSG(1505) : 4,5 – 1,5

Zo’n uitslag lijkt te wijzen op een groot krachtsverschil, maar de werkelijkheid was anders. Wie rond tienen met een deskundige en objectieve blik een wandeling langs de borden maakte om de stellingen te bekijken, zou tot de conclusie zijn gekomen dat de wedstrijd waarschijnlijk in een gelijk spel zou eindigen, al behoorde een nipte winst voor ons ook tot de mogelijkheden. Maar in het vervolg raakte eens iemand de draad kwijt, zag iets over het hoofd, koos net het verkeerde veld , het verkeerde plan of de verkeerde volgorde. Allemaal heel menselijk, allemaal heel jammer.

Jaap (1710) speelde aan bord 1 remise tegen (1681), Jan (1441) verloor aan bord 2 van (1800), Patrick slaan we even over, aan bord 4 had Chiel (1467) geen kans tegen (1740), Albert (1351) deelde het punt met (1490) en aan bord 6 moest Erik in (1460) zijn meerdere erkennen.


Dan nu naar de partij van Patrick (1742). Die had minder dan 3 minuten bedenktijd en voerde bijna á tempo zijn zetten uit. Zijn tegenstander (1682) deed hetzelfde, maar noteerde noch zijn zetten, noch die van Patrick. Dat viel Patrick op, dus deelde hij (1682) mee dat hij dat wel doen moest en ook nog eens zijn eigen tijd. Omdat het inmiddels een flink aantal zetten betrof, kwam (1682) er niet uit en weigerde vervolgens te doen wat ie doen moest. Dus haalde ik de wedstrijdleider erbij die zich wel over het probleem boog, maar geen idee had wat ie er mee aan moest. Hij besloot er iemand bij te halen met meer kennis van de spelregels, maar die wist het ook niet. Wel kwam hij op het idee om de klok van (1682) stil te zetten, want die  had onverstoorbaar 5 minuten van zijn bedenktijd weggetikt. Dit gedoe trok natuurlijk omstanders aan die zich er allemaal mee bemoeiden en dat leverde een verwarrend maar geanimeerd krakeel op. Omdat niemand iets beters wist, werd voorgesteld er dan maar remise van te maken, wat na nog wat heen en weer gepraat door de beide hoofdrolspers werd geaccepteerd.

Zo kwam er toch nog een vrolijk einde aan een verder teleurstellende avond.