Skyline

Skyline

Osbocompetitie: Eerste team haalt eerste punt, tweede team werd afgedroogd.

Nu er 3 van de 7 ronden gespeeld zijn, kunnen we constateren dat, zoals verwacht, onze teams het niet makkelijk hebben in de klassen waarnaar ze gepromoveerd zijn.

Team 1;

Vooral het eerste zit het niet mee. Om te beginnen heeft het nog niet één keer in de sterkste opstelling gespeeld. Daarnaast weerspiegelen de uitslagen nauwelijks wat er feitelijk op de borden gebeurde. Zo had de uitslag tegen SMB 4 ( 5 – 3 in het voordeel van de tegenstander) net zo goed andersom kunnen uitvallen. En nu heeft het eerste tegen de Pion 3 dan het eerste punt gepakt. Maar als er ergens de kans op de volle buit is laten liggen, dan was het wel in deze wedstrijd. Zo liet Jan-Willem zich in gewonnen stand eeuwig schaak zetten. Robbie greep mis in gewonnen stand en moest nog hard knokken voor remise. Jan durfde een gewonnen eindspel niet te winnen en accepteerde remise. Op deze manier valt het niet mee om je te handhaven.
Toch hoeven we, dunkt me, nog niet te wanhopen. Wanneer de resterende wedstrijden zonder invallers kunnen worden gespeeld en vrouwe Fortuna ons wat gunstiger gezind is, moet handhaving mogelijk zijn. De komende wedstrijd tegen Mook zal beslissend zijn.

Team 2
Ook het tweede team kan zich verre van veilig wanen. Werd er in de tweede ronde van mededegradatiekandidaat Velp 2 met 4 – 2 gewonnen, in de derde ronde werd het door Voorst 2, wat toch ook geen kampioenskandidaat is, met een 6 – 0 nederlaag de nacht ingestuurd. Maar ook hier ligt ons lot in eigen hand. Wordt er van SMB 6 gewonnen, dan ligt handhaving binnen handbereik. Zorgelijk is natuurlijk wel dat het tweede uit de tot nu toe achttien gespeelde partijen slechts vijf bordpunten wist te behalen.

Jan R.

Voor de uitslagen en standen zie de OSBO site>>