Skyline

Skyline

Rapidkampioenschap 2012/2013

Gisteravond (3 februari) werd een begin gemaakt met de strijd om het rapidkampioenschap van dit seizoen. De opkomst was verheugend. Zelfs Steffen had zich door het snellere werk niet laten afschrikken.

Het is gebruikelijk bij snelschaken, net als trouwens bij de interne competitie, dat het draait om de vraag of Robbie dan wel Patrick kampioen zal worden. Dit keer lijkt dat anders te worden. Dat komt in de eerste plaats door Chiel, die in de eerste ronde Patrick versloeg. Daarmee oogstte hij grote bewondering en we prezen hem zeer. Onze bewondering sloeg om in ongeloof toen hij in de volgende ronde ook nog eens van Robbie wist te winnen. Graag hadden we hem de hemel in geprezen, maar hier schoten woorden tekort.

Ook Steffen zorgde voor een verrassing. Hoewel hij altijd de indruk wekt vormen van snelschaak abject te vinden, blijkt hij de rapidvorm aardig te beheersen. In de derde ronde versloeg hij Patrick.

Fred ging als een speer van start en won de eerste drie ronden. In de vierde moest hij met Albert het punt delen. Het eindspel Koning + Loper van de verkeerde kleur + randpion tegen de Koning-Alleen bleek niet alleen theoretisch maar ook praktisch remise.

Hoe een ieder zijn of haar punten bijeen heeft gesprokkeld, maar ook hoe het komt dat diverse tellers nog steeds op nul staan, kun je lezen bij ‘Interne competie/verslag rapid’.

Stand na 4 ronden:

1.   Fred            3½ uit 4
2    Jan             3  uit 3
3/4  Chiel/Robbie    3  uit 4
5    Albert          2½ uit 3
6/7  Steffen/Patrick 2  uit 4
8    Joke            1  uit 4
9/10 Erik/Joop       0  uit 3
11   Frank           0  uit 4

Zie voor de uitslagen: Interne competitie - Verslag rapid