Skyline

Skyline

Osbo ronde 4

DSG1 – ASV9: 2½ - 3½

Met vier matchpunten uit drie wedstrijden waren we niet onaardig begonnen. Nu zouden daar weer twee punten aan worden toegevoegd, was de verwachting. Maar het verliep anders.
Bij de partij van Ben bleven lang veel stukken op het bord staan. Toen die er geleidelijk van afgingen, was zijn aanval afgeslagen en nam zijn tegenstander die met meer succes over.
Jan had bepaald zijn avond niet. Eerst overzag hij een kleine combinatie die hem twee pionnen en zijn stelling kostte, daarna gaf hij nog een Paard weg.
Joop bereikte een eindspel waarin hij remise wilde aanbieden, maar toen hij van de teamleider het consigne kreeg om door te spelen, won hij al snel een Paard en daarna de partij.
Emile leek zo op het eerste gezicht een aardige aanval te hebben, maar op het tweede bleken zijn stukken niet goed samen te werken. Datzelfde was het geval met zijn verdediging.
Paul bereikte een tricky eindspel waarin een kleine onnauwkeurigheid al winst of verlies zou kunnen betekenen. Noch Paul, noch zijn tegenstander voelde er voor dat risico te nemen.
Bij Patrick bleven wederzijds een Dame en een groepje van vier pionnen over. Die groepjes stonden pal tegenover elkaar en iedereen dacht dat dit potremise was. Patrick dacht daar echter anders over en op onnavolgbare wijze wist hij de winst binnen te slepen. Soms kan ie toveren, onze Patrick.

En zo kon het gebeuren dat de Arnhemmers opgetogen huiswaarts keerden, want dit resultaat hadden zij niet verwacht. Wij dus ook niet.