Skyline

Skyline

Tony - DSG: 6-3

Twee jaar geleden werd Tony voor het eerst clubkampioen bij ons. De simultaan die hij als gevolg daarvan moest geven, eindigde toen in een gelijk spel: 4 – 4.  Omdat diverse van de deelnemers van toen niet stil hebben gezeten en inmiddels een stevig openingsrepertoire hebben opgebouwd en hun tactisch en strategisch inzicht hebben aangescherpt, was er hoop de simultaangever dit keer te verslaan. Dat pakte dus anders uit.
Vakantie, werk, opleiding en andere verplichtingen maakten dat de opkomst ook dit keer weer aan de lage kant was, maar dat werd gecompenseerd door de kwaliteit ervan. Het was dus wel duidelijk dat het voor Tony geen walkover zou worden en dat werd het ook niet. Tot dik  na elven moest er worden geploeterd om weinig gangbare openingen te bestrijden, kleine voordeeltjes vast te houden, kleine nadeeltjes zien te compenseren, niet in valletjes te trappen, aanvallen te pareren en ze zelf consequent uit te voeren. En hoewel hij er zijn tijd voor nam, speelde hij in feite negen rapidpartijtjes tegen tegenstanders die ruim twee tot drie uur bedenktijd hadden. Maar hij slaagde met vlag en wimpel en boekte op ons een royale overwinning.
Al met al was de simultaan weer een aardig begin van het nieuwe seizoen en waren we blij dat we Tony de gelegenheid konden geven om te bewijzen dat hij niet per ongeluk clubkampioen is geworden.

Uitslagen:
Gewonnen werd er door Eric L en Fred,
Remise speelden Patrick en Robbie,
Jacob (de zoon van EricL en mogelijk een nieuwe aanwinst), Albert, ErikV, Jan en Paul verloren.