Skyline

Skyline

Eerste ronde interne competitie; alle begin is moeilijk!


Uitslagen:
Patrick  – Robbie     ½ - ½
Paul – Jan 1 – 0
Steffen – Joop ½ - ½
Emile – Chiel 1 – 0
Albert – Frank v/dR 1 – 0
Frank S oneven

Afgelopen maandag begonnen we vol overgave aan het nieuwe seizoen met de eerste ronde van de interne competitie. Na 2½ maand schaakonthouding bleek het voor een aantal weer even wennen te zijn, gezien het verloop van de partijen.

Patrick – Robbie eindigde in remise. Patrick sloeg in de loop van de partij over een eigen pion heen en had dus moeten verliezen, maar toen er toch verder werd gespeeld kwam hij op winst te staan, waarna er middels een goed gesprek besloten werd het punt te delen.

Paul beantwoorde de Caro-Kann van Jan op agressieve wijze en ging meteen op f7 en de zwarte Koning af. Jan dacht dat strategisch te weerleggen, maar toen hij een witte Toren opjoeg naar het veld waar Paul dat ding graag wou hebben, was het vrij snel gedaan.

Bij Steffen – Joop werd via het Siciliaans een middenspel bereikt waarin de zaak behoorlijk kwam vast te staan. Daar geen van de twee een duidelijk winstplan had, werd er maar flink afgeruild en remise was de logische uitkomst.

Emile bestreed het Frans van Chiel met de doorschuifvariant. Daarin gaf Chiel al snel een Loper weg. Toen werd hij wakker en met de loper die hij nog over had, maakte hij het Emile ruim 40 zetten nog knap lastig. Emile wist echter de h-lijn te openen en chiel zag zich gedwongen zijn sterke Loper te ruilen. Er verdwenen nog wat pionnen van het bord en uiteindelijk hield Emile een gezonde vrijpion over.

De partij tussen Albert en Frank v/d R. was al voorbij voordat de anderen goed en wel begonnen waren. Frank gaf vrij snel 2 pionnen weg, trok vervolgens in een alles of niets poging ten aanval, maar gaf daarbij een Paard cadeau. Dat werd dus niets.

Frank S was oneven en besteedde zijn tijd met het geven van analyses en instructie.

Jan Ravenstein.