Skyline

Skyline

Patrick verslaat DSG met 6½ - 3½

Afgelopen maandag, de 14de september dus, traden wij 10 man sterk aan om het tegen Patrick op te nemen: de simultaan tegen de clubkampioen stond dus gepland. Voor de uitdagers is dat een mooie avond. In de reguliere competitie hebben de meeste van hen hun partijen tegen degene die clubkampioen wordt verloren. Voor het nemen van revanche biedt zo’n simultaan dan uitstekende randvoorwaarden. De clubkampioen, in dit geval Patrick, heeft 18 minuten bedenktijd voor zijn partij, de uitdagers ruim een uur tot bijna 3 uur. Bovendien zit er achter de meeste borden niet één speler, maar zitten er twee (als je aan het eind van een tafel zit) en bij wie in het midden zit, kunnen het er ook drie of vier zijn. Als wij een medemens kunnen helpen zijn wij echt de beroerdste niet.
Patrick opende op alle borden met d4 Nu weten we dat je, als je dat met Pf6 beantwoordt, op de tweede zet Lg5 krijgt en dat Patrick dan in zijn spel zit en jij niet.
Aan menig bord werd dan ook al meteen heftig gepiekerd hoe die variant omzeild kon worden. Dat leverde diverse openingsnieuwtjes op.
Wie zich ook van de wijs liet brengen, Patrick niet. Halverwege stond hij al twee punten op ons voor en daarna vergrootte hij zijn voorsprong nog tot drie punten.
Frank S, Robbie en Jan wonnen, Paul speelde remise, de andere Frank, Steffen, Joop, Emile, Chiel en Albert verloren.
En zo werd de eindstand 6½ - 3½: een score van 65% dus en dat is een fraai resultaat. Goed gedaan, Patrick.

Voor een gedetailleerd verslag door de deelnemers lees hier meer>>