Skyline

Skyline

Slotavond EerbeekGisteravond, 16 mei, traden we met het ‘belofteteam’ aan voor de laatste twee wedstrijden van het jaarlijkse toernooi in Eerbeek. De tegenstanders waren, in chronologische volgorde,
Ons Genoegen en Rheden. Tegen ons Genoegen loste ons team de belofte in. Paul verloor, net als Joke, maar Fred, Ben en Albert wonnen en Jan wist op de valreep remise in de wacht te slepen. 3½ - 2½ voor DSG dus.
In de laatste ronde troffen we dus Rheden en daarvan moesten we winnen om derde te worden. Dat heeft niet genoeg leden om met één team aan de Osbo mee te doen, maar in Eerbeek is het ieder jaar present. En ook nu weer had de oude Horstink voldoende familie en oud-leden opgetrommeld om een team te vormen. Of we nu tegen het voormalige Rheden of het voormalige Gova speelden was niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk was dat het geen walkover zou worden en dat werd het ook niet. Paul, aan bord 1, won niet, maar Fred, aan bord twee wel. Jan en Ben verloren ook, maar zie: ook nu zat er het nodige venijn in de staart.
Joke en Albert wonnen en zo werd de eindstand 3 – 3 en bleef Rheden ons een half puntje voor.  Dat werd derde, achter Voorst en Zutphen, en wij vierde. Dat leverde toch nog een prijsje op bestaande uit een biljet van tien euro, voldoende voor zes consumpties en een redelijke fooi voor de oude dame achter de bar.
En toen zat Eerbeek 2013 er ook weer op en hadden we twee avonden genoeglijk zitten schaken. Enige minpunt: dat die gasten van de organisatie je al voor 22.30 de zaal proberen uit te jagen. Als je daar aan meewerkt ben je om kwart voor elf al thuis! En probeer dan maar eens uit te leggen dat je thuiskomt van een avond schaken! Gelukkig lag Tineke al te slapen.