Skyline

Skyline

Voorlopige (en verrassende) ontknoping interne competitie

Het leek allemaal zo voorspelbaar. Patrick was periodekampioen geworden in de eerste periode en in de tweede leek hij weer af te gaan op de eerste plaats en daarmee op het clubkampioenschap. Na 9 ronden was dit de stand:


 1. Patrick                        139 punten
 2. Emile                          106 punten
 3. Robbie                         79 punten
 4. Steffen                          76 punten

Maar zie: vanaf ronde tien begon de machine te haperen en er volgden nederlagen tegen Robbie, EricL, Jan en Paul. Intussen bleef de concurrentie winnen en met name Robbie begon hem dicht op de hielen te zitten. Maar in de twaalfde, en voorlaatste, ronde verloor Robbie van Paul en Patrick zou zijn kampioenschap veilig hebben kunnen stellen  als hij van Jan had gewonnen. Maar het was Jan die won. Toen zag de stand er zó uit:

 1. Patrick                        134 punten
 2. EricL                           130 punten
 3. Robbie                        123 punten
 4. Jan                              116 punten

De laatste ronde moest dus de beslissing brengen. Hierin stonden de volgende sleutelpartijen op het programma: Robbie – Jan en Paul – Patrick. Eric was oneven, maar omdat hij wegens zijn late rentree al te kennen had gegeven buiten mededinging mee te spelen, speelde hij bij de ontknoping geen rol van betekenis meer. Dat betekende dat Patrick voor de vierde keer op matchpoint stond. Bij winst was hij kampioen, bij verlies was hij afhankelijk van het resultaat van de partij tussen Robbie – Jan. Wie van de twee zou winnen zou periodekampioen worden, bij remise zou toch Patrick het zijn. In die partij, waarvan eerdaags een analyse zal volgen,had Robbie het zwaar te verduren, maar dankzij een sluwe en subtiele paardmanoeuvre in het eindspel wist hij toch de winst binnen te halen.

Analyse van de partij Robbie - Jan
Omdat Patrick al van Paul had verloren, was de uitslag van de partij tussen Robbie en Jan beslissend voor de vraag wie er periodekampioen zou worden. Hoe die partij verliep en hoe het ook had kunnen gaan, vind je door HIER TE KLIKKEN.

Na alle kampioenschappen die hij dit seizoen al in de wacht had gesleept, kon hij er nu ook nog een periodekampioenschap aan toevoegen.
Voor de vierde keer dus: Van harte gefeliciteerd, Robbie.

Eindstand periode 2:

 1. Robbie           142 punten
 2. Ericl                133 punten
 3. Patrick            132 punten
 4. Emile              123 punten
 5. Jan                  113 punten
 6. Steffen              96 punten

Eindstand na perioden 1 en 2:

 1. Patrick           313 punten    
 2. Robbie            287 punten
 3. Paul                255 punten
 4. Jan                  248 punten
 5. Emile              245 punten
 6. Steffen            210 punten

De consequentie van deze uitslagen is dat er play-offs komen. Dat Patrick en Robbie zich hiervoor geplaatst hebben, behoeft geen toelichting. Paul, derde na twee periodes, heeft zich teruggetrokken. Jan, vierde, plaatst zich nu als derde. Emile zou het prachtig gevonden hebben dat hij om het clubkampioenschap kon spelen, maar heeft de pech dat hij met vakantie is. Het kwartet wordt derhalve gecompleteerd door Steffen.