Skyline

Skyline

Eerbeek 2014


Je kunt er de klok op gelijk zetten. Als de vogels hun ei leggen, doen ze dat in Eerbeek ook en organiseren ze daar op twee donderdagavonden hun voorjaarstoernooi. Dat zijn genoeglijke avonden waarbij het natuurlijk wel om het winnen gaat, maar niet tot elke prijs.  Zo komen Zutphen en Voorst nooit in hun sterkst denkbare opstelling en wij eigenlijk ook niet, want ik ben er altijd bij. Dit jaar ontbrak een team uit Rheden. Al jaren wisten ze daar met kunst- en vliegwerk een team bij elkaar te harken, maar dit jaar is hun dat kennelijk niet gelukt. De opengevallen plaats werd nu ingenomen door een tweede team uit Zutphen.
Dit jaar bestond ons team  op de eerste avond uit Eric L, Robbie, Henk, Fred, Ben en Jan en dat ging voortvarend van start door met 5 – 1 van Ons Genoegen  te winnen. Daarna troffen wij Eerbeek, dat felle tegenstand bood, maar uiteindelijk niet tegen ons opgewassen bleek: 4 – 2. In de derde ronde moesten we tegen Voorst, dat al jaren met Zutphen  de dienst uitmaakt in het toernooi. Maar zie, het scheelde maar een haar of we hadden voor een kleine sensatie gezorgd en Voorst een punt afgesnoept. ’t Is dat Eric over het hoofd zag dat zijn tegenstander hem in tijdnood een Loper cadeau deed, anders was het een gelijkspel geworden. Nu eindigde zijn partij in remise en leden we een minimale nederlaag 2½ 3½.
Al met al kunnen we met deze resultaten tevreden zijn; we staan nu derde achter Zutphen en Voorst.
Op de tweede avond worden de beide teams uit Zutphen onze tegenstander. Een overwinning op Zutphen 2 moet voldoende zijn om onze derde plaats veilig te stellen.