Skyline

Skyline

Jan Kampioen

Al jaren doe ik, in de groep met een rating tot 1600,  mee aan het Persoonlijke Kampioenschap van de Osbo. Eén keer slechts viel ik met een vierde of vijfde plaats in de prijzen. Al die andere jaren leverde ik daar vooral ratingpunten in.
Dit jaar ging het dus anders. Het begon niet goed. De eerste speeldag was ik verhinderd en moest genoegen nemen met twee halfjes. Daarna volgden vier winstpartijen en remise tegen de man die met 1599 de hoogste rating in onze groep had. Maar in de achtste ronde maakte ik al in de opening een blunder en gaf ik een paar zetten later een Toren weg, zodat mijn kansen op het kampioenschap verkeken leken. Met 5½ punt deelde ik de derde en vierde plaats, op de tweede plaats stond iemand met 6 punten en op plaats één iemand met 6½ punt.
Maar wat was het lot mij gunstig gezind. De nummers twee en drie verloren en ik had het genoegen de koploper te ontmoeten. Die had de pech dat ik afgelopen zaterdag zeer geconcentreerd speelde en de twee fouten die hij maakte genadeloos afstrafte. Omdat bij gelijk eindigen het onderlinge resultaat kennelijk doorslaggevend was, werd ik, nipt, maar toch, eerste. Met dit fraaie resultaat wil ik me graag van harte feliciteren.

De winnende en beslissende partij staat inmiddels in onze database. 

Dus ga naar Diversen  -  Partijanalyses en database DSG of KLIK HIER