Skyline

Skyline

Osboronde 7: Vreugde en droefenis

DSG 1          –    Zevenaar 3:     3½  -   2½
Zevenaar 2  –   DSG 2:              5     –  1

Ons eerste won dus. Maar makkelijk ging het niet. Robbie werd verrast in de opening en daarna door een matcombinatie, Patrick was langdurig in de aanval, maar kon er steeds net geen munt uit slaan en Paul gaf in een plezierige stand een Paard weg. Maar gelukkig hadden we Henk nog die gedegen op zijn Henks won  en Chiel die ook won – al weet ik niet hoe – en tenslotte was er Fred nog die in een stelling die vele omstanders zorgen baarden voor de poorten van de hel de winst wist weg te slepen. Pfff!
Het goede nieuws is verder dat de Kameleon met 3 – 3 gelijkspeelde tegen Rokade 3 en nu geen concurrent meer is. Winst op Rokade is derhalve genoeg voor het kampioenschap en voor promotie.


Omdat al bekend was dat Velp 2 van de jeugd van De Toren had gewonnen, wisten we dat het tweede gedegradeerd was. Maar strijdend wilden we ten ondergaan en onze huid zouden we duur verkopen. Helaas kwam daar niet veel van terecht. Jan en Emile scoorden vrij makkelijk een halfje, aan de overige borden werd lang strijd geleverd en tot ver in het middenspel waren op drie daarvan de stellingen min of meer gelijkwaardig. Maar naarmate het eindspel in zich kwam, kantelden ze in het voordeel van de mannen met de hoogste rating, richting Zevenaar dus.

Voor de stand kijk bij 

Externe competitie en Uitslagen en standen of KLIK HIER.