Skyline

Skyline

Eerbeek 2015

Dat jaarlijkse toernooi in Eerbeek is er één waarnaar wij graag toegaan. Altijd is de belangstelling groter dan het aantal plaatsen dat er te vergeven valt en dat is treurig voor de afvallers.
Dit jaar echter hadden we mazzel. De organisatoren kwamen een team tekort om het toernooi doorgang te kunnen laten vinden en deze lacune werd opgevuld door een combinatieteam van DSG en Zutphen in te schrijven. En zo kon het gebeuren dat we tien man sterk (9 spelers + non playing teamcaptain Albert) naar Eerbeek afreisden voor de eerste speelavond. Daar deden we goede zaken.
Het team van etnische Doesburgers verpulverde achtereenvolgens Ons Genoegen met 5-1  (remises voor Patrick en Jan),  Eerbeek met 6-0 en het combinatieteam met 6-0. Dankzij deze monsterscores staat het na de eerste speelavond op een met Zutphen gedeelde eerste plaats, maar met meer bordpunten. Of het deze plaats behouden zal, is de vraag. Komende donderdag treft het Zutphen en Voorst als tegenstander.

Het combinatieteam, dat de naam ‘Hanzesteden’ had toegewezen gekregen,  had de pech op de eerste avond de drie sterkste teams te treffen: Voorst, Zutphen en DSG en staat nu laatste.  Dat Emile toch nog 1½ punt wist te behalen , de helft van de totaalscore, lijkt mij niet onvermeld te mogen blijven. De laatste speelavond speelt het tegen Eerbeek en Ons Genoegen. Die laatste plaats kan dus verlaten worden.