Skyline

Skyline

OSBO, ronde 1.

DSG 1 – Doetinchem 2:  3 - 3
DSG 3 – Rokade 4:  1 - 3
Velp 4J – DSG 2:   2 – 2

Met ronde twee voor de boeg,  kan het geen kwaad de balans op te maken van ronde 1, al nodigt die niet uit tot feestgezang.

Ons eerste team speelde thuis tegen Doetinchem 2, dat het vorige seizoen uit de tweede klasse degradeerde. Op papier leek het een sterke tegenstander, in de praktijk viel dat mee.  Emile kreeg al gauw een. Dame cadeau,  Paul trok, als ik het goed begrepen en onthouden heb, iets te lichtvaardig ten aanval, Patrick hield de hele partij de boel in evenwicht en Fred drukte zijn tegenstander langzaam maar zeker de vernieling in. 
Maar Henk zag tot tweemaal toe de mogelijkheid tot beslissende materiaalwinst over het hoofd  en moest nog diep gaan om er remise uit te slepen en Jan tuinde in remisestand in een vorkje dat of een volle Toren of zijn Dame kostte. 3 – 3 dus. Vooraf waren we met dit resultaat zeer tevreden geweest. Nu niet.

Ons derde had tegen Rokade niet veel in de melk te brokkelen. Joop gaf het goede voorbeeld door met fris en onvervaard aanvalsspel van de met een 100 punten hogere rating gewaardeerde Witteveen te winnen (bekijk wat die man kan in de database), maar Albert, EricV en Frank wisten dit niet te volgen.

Het tweede team moest op bezoek bij een jeugdteam van Velp.
Dat dit geen pretje is, weten wij allen. Je ziet die kinderen amper, ze komen even langs om een zet te doen en terwijl jij je suf zit te peinzen hoe je je hoofd boven water kan houden, zijn zij aan het voetballen. Ben en Steffen lieten niet met zich sollen en leerden hun tegenstander respect voor de ouderdom op te brengen, Chiel en Joke wel en niet.

Voor de stand en de gedetailleerde uitslagen zie  
Externe competitie  -   Uitslagen en standen  
of      klik hier. (Zie voor team 1: 3G, team 2: 4F en team 3: 4E)