Skyline

Skyline

Seniorentoernooi 2016 (vervolg)

Gemengde berichten.

Met nog één ronde te gaan belooft het voor de helft van de Doesburgse afvaardiging vandaag een spannende dag te worden. Dat geldt niet voor Henk en Jan. Henk was niet in topvorm. Na een snelle remise in de eerste ronde volgden twee snelle nederlagen. Maar zijn humeur leed daar niet onder en in de vierde ronde scoorde hij weer een snelle remise. In de laatste ronde treft hij Edzart met de dubbele achternaam en dat zal ook wel weer een snelle remise worden.
Jan had zich dit toernooi ook anders voorgesteld. Na verlies vanwege een telefoon die afging en het wegblunderen van een glad gewonnen stelling (+8.60 volgens Fritz), heeft hij nu een score van 50%. Met winst in de slotronde zal hij net buiten de prijzen vallen.

Maar dan de twee anderen! Albert boekte, na een nederlaag in de eerste ronde, drie winstpartijen op rij en werkte zich op naar een ongedeelde tweede plaats. In de slotronde ontmoet hij de nummer één, die een half puntje op hem voorstaat. Winnen is dus de opdracht.
Nog iets beter boert Fred. Die voert met 3½ punt de lijst aan en heeft een voorsprong van een vol punt op zijn achtervolgers. Aan remise heeft hij voldoende om zijn eerste plaats veilig te stellen.

Duim en bid voor hen en stuur een golf van positieve energie richting Theothorne. De partijen beginnen om 10.30 uur.