Skyline

Skyline

DSG 1 en 2 verliezenZevenaar 2      –   DSG 1:   5 – 1
Doetinchem 4  –   DSG 2:   3 – 1.Dat ons eerste tegen Zevenaar 2 niet veel in te brengen zou hebben, lag in de lijn der verwachting, maar dat ons tweede dat vierde van Doetinchem niet zou kunnen verslaan, dat was een fikse tegenvaller. Chiel en Fred speelden remise, Steffen en Frank verloren. Bij de returnmatch moet dit toch even worden rechtgezet, lijkt me.

Hoewel de uitslag anders doet verwachten, was het toch niet zo dat onze mannen van het eerste van het bord werden geveegd.
Patrick hield het tegen rating 1920 lang vol, maar zag geleidelijk aan steeds meer stukken op zijn Koningsstelling gericht en moest uiteindelijk capituleren.
Henk kwam tegen 1805 met drie pionnen minder in een door iedereen als straalverloren beoordeeld eindspel terecht. De enige uitzondering was Henk zelf. Die wist op miraculeuze wijze de pionnen terug te winnen en sleepte een remise uit het vuur. 
Paul had tegen 1787 lange tijd het initiatief en de daarbij behorende dreigingen, maar een klein foutje, verwisseling van zetten of inslaan met het verkeerde stuk – ik weet het niet meer zo precies- werd hem noodlottig. 
Eric trof de geduchte Edzard Bosch van Rosenthal (1675) en kwam al snel onder druk te staan. Maar Eric verdedigde zich bekwaam en wist zich onder de druk vandaan te werken, waarna er een evenwichtige stelling op het kwam. Dat zagen beiden ook in en zij namen daar genoegen mee. Remise dus. Goed werk, Eric. Jan won tegen 1639 op zijn 24ste zet en in een gunstige stelling de kwaliteit (Toren tegen Paard), maar liet twee zetten later een Paard instaan omdat hij ten onrechte dacht een dodelijke combinatie te zien. Paard dus weg, stelling naar de knoppen en al gauw een nul.
Joop tenslotte  had tegen 1626 tot halverwege het middenspel een bevredigende stelling, maar een paar kleine onnauwkeurigheden, een inschattingsfoutje, gaven 1626 goeie aanvalskansen waarvan dankbaar en deskundig gebruik werd gemaakt.