Skyline

Skyline

Osbonieuws.

Lochem 1 – DSG 1:  3½ - 2½

Groenlo 1 – DSG 2:  2½ - 1½ 

DSG1
Ons eerste begint een gewoonte te maken van minimale nederlagen. Dat is weliswaar jammer, maar omdat de teams die onder ons staan met grote cijfers verliezen, staan wij zoveel bordpunten voor dat we ons om degradatie geen zorgen hoeven maken.
Patrick krijgt aan bord 1 zware tegenstand, maar weet zich daar duchtig te weren. Dit keer dwong hij rating 1859 remise af. Henk verloor aan bord 2, maar aan bord 3 had Paul een fijne avond. Om te beginnen was hij jarig en vervolgens bood zijn tegenstander hem de gelegenheid het Evansgambiet te spelen. De pion zag hij niet meer terug, maar hij behield het initiatief en won.
Ben aan bord 4 moest tegen E. Fuld die al jaren loopt te verkondigen dat hij ooit een rating van boven de 2.000 gehad heeft. Daar is niet veel meer van te merken en hoewel hij het Ben tamelijk lastig maakte, was dat niet lastig genoeg om door zijn verdediging te breken. Remise dus.
Jan verzuimde rond zijn 15de zet het initiatief te pakken en moest zich de rest van de partij verdedigen. Omdat zijn tegenstander in tijdnood kwam en daar kennelijk niet van hield en ook omdat remise voldoende was om voor Lochem de winst binnen te halen, werd aldus besloten.
Joop, onze pinchhitter, trof de pinchhitter van Lochem. Joop overzag, ook al rond zijn 15de zet, een subtiel lokzetje waarmee hij groot voordeel had kunnen behalen. Nadat alle stukken van het bord waren verdwenen, bleef er een pionneneindspel over waarin Joop er één minder had. Daarin speelde die van Lochem die van Delft heet net wat nauwkeuriger.

DSG2
Het tweede bakt er tot op heden niet veel van. Ook nu moest de winst aan de tegenstander worden gelaten. Chiel en Fred verloren, Steffen speelde remise, Albert won. Chiel op bord 1 en Fred op bord twee hebben het gezien hun score kennelijk zwaar te verduren: Chiel 1 uit 5, Fred 2 uit 5. En ook Steffen is weleens succesvoller geweest: 1½ uit 5. Alleen Albert beleeft een toptijd. Met 3½ uit 4 en een TPR van 1697 is hij in het individuele klassement van zijn klasse opgeklommen naar een derde plaats. Is daar a star born?