Skyline

Skyline

Play-offs en zomertoernooi

Play-offs
Omdat Tony de eerste cyclus won en Patrick de tweede, zijn er dus play-offs nodig. Nu is in het verleden besloten dat, als zulks het geval zou zijn, de twee winnaars zouden worden aangevuld met het duo dat, over beide cycli gerekend en geen cycluswinnaar zijnd, het hoogst eindigt. Wie dat zijn, beslist het Rokadeprogramma. Dit jaar waren dat Robbie en Paul. Maar zoals hij dat al vaker heeft gedaan, Paul bedankte voor de eer. Nummer vijf, Fred was met vakantie en nummer zes, Joop, lag even in het Slingeland. Even zag het er naar uit dat we  dan maar een jeugdlid zouden moeten vragen het drietal te complementeren, maar gelukkig, Robbie bleek over onvermoede diplomatieke gaven en grote overredingskracht te beschikken en wist Paul ertoe te bewegen van zijn recht gebruik te maken, zodat er nu om het clubkampioenschap wordt gespeeld door de vier die zich dit seizoen duidelijk de sterkste hebben getoond.
Paul trof in de eerste ronde Tony. Dat ging geruime tijd gelijk op, tot hij bij een geplande afruil een verraderlijk tussenzetje van Tony over het hoofd zag.

Patrick vergat even dat Robbie onder de druk uit kon komen door lang te rokeren. Aarzelend tussen aanvallen of verdedigen, koos hij voor de aanval en offerde een Paard waarna hij een gevaarlijke mataanval kreeg. Die wist Robbie af te slaan, maar herhaling van zetten kon hij niet voorkomen.

 Play-offs, uitslagen ronde 1

Tony – Paul               1  -  0
Patrick - Robbie       ½ - ½

Het zomertoernooi
Op de eerste avond was de opkomst minimaal. Drie leden met vakantie, één lid in het ziekenhuis, twee leden met andere verplichtingen en vier leden die met een andere competitie bezig zijn: zo blijven er maar weinig over.
De uitslagen:
Ronde 1;
Derk Jan – Chiel       0 - 1
Erik – Albert             0 – 1
Jan oneven

Ronde 2;
Chiel – Erik              1 - 0
Jan – Derk Jan         1 – 0
Albert oneven

Stand
            1.      Chiel                          2 punten
2/3 Albert en Jan            1½ punt