Skyline

Skyline

Play-offs en zomertoernooi, vervolg.

Het was afgelopen maandag een mooie, warme avond. Dat kwam goed uit,  want Cambio, de club die de keuken beheert en dus weer een andere is als de club die over het restaurant gaat, had op het tijdstip dat die andere club schaken als activiteit had geprogrammeerd een kookcursus voor een vijftiental jongeren gepland die tot een uur of negen zou duren. Dat dit, met name voor ons, geen gelukkige combinatie was, was de alleraardigste vrouw onder wier leiding de kookcursus zich moeten voltrekken ook wel duidelijk en zo werd in goede harmonie naar een prettige oplossing gezocht. De vraag was al gauw: wij naar het terras of zij naar het terras. Omdat wij maar met weinigen zouden zijn en zij met velen, gingen wij dus. Vooral diegenen van ons die beter gaan schaken naarmate zij meer kunnen roken, waren met deze oplossing zeer tevreden. Wie werd afgeleid door de vliegjes die in de loop van de avond tussen de stukken door over het bord begonnen te kruipen, kon weer naar binnen, want toen de vliegjes kwamen, waren de jongeren weg.
In deze gemoedelijke sfeer werd aan de borden waarop om het kampioenschap werd gespeeld, verbeten strijd geleverd. Paul ging er tegen Robbie vanuit de opening weer fris en voortvarend tegen aan en liet hem niet in zijn spel komen. Dat leidde tot een eindspel waarin Paul de winstkansen leek te hebben vanwege een pluspion die ook nog vrijpion was, maar toen Robbie die
onschadelijk wist te maken, werd de vrede getekend.
Patrick kwam tegen Tony materieel in het voordeel (Paard tegen één pion, later tegen twee pionnen), maar Tony compenseerde deze kleine handicap door Patrick onder druk te zetten. Die moest zich taai verdedigen en dat deed ie. Toen beiden onder de 1-minuutgrens waren gedoken, wist Patrick de aanval van Tony te neutraliseren en zette hij de regerend clubkampioen op verrassende wijze in een paar zetten mat.

Play-offs,  uitslagen ronde 2:

Paul – Robbie           ½ - ½
Tony – Patrick          0  - 1

Stand:
  1. Patrick                      1½ punt
  2. Tony en Robbie        1    punt
  3. Paul                            ½   punt

Zomertoernooi:

 Voor het zomertoernooi werden ook twee partijen gespeeld. Jan zette Chiel al snel onder druk, maar net toen hij dacht voor mat te gaan of anders toch tenminste een stuk te winnen, kwam Chiel met een vrij eenvoudige, maar dodelijke tegenzet: aanval weg, stukken uit elkaar gespeeld, opgerold.
Later op de avond werd nog de partij Albert – Jan gespeeld. Daarin kwam het Italiaans op het bord, waarbij Albert zijn e5-pion verdedigde met f6. Zo kwamen alle witte velden rondom de zwarte Koning open te liggen en met een Loper op c4, een pion op f5 en een Dame op h5, kostte het jan niet veel moeite Albert op te rollen.

Stand na 4 ronden:


  1. Chiel              3½ punt
  2. Jan                 2½ punt
  3. Albert            1½ punt
  4. Erik                0    punten (uit 2)