Skyline

Skyline

Makzym kampioen vluggeren 2022 – 2023

Elf strijders kwamen opdagen om elkaar het kampioenschap ‘vluggeren’ te betwisten. Opvallend was dat het bij de afwezigen nu net ging om onze beste vluggeraars: Frank, Robbie en Patrick. Dat bood kansen voor het voetvolk en daar maakte het gretig gebruik van. 

Ook viel op dat er de hele avond maar één partij in remise eindigde en verder waren er tal van onverwachte uitslagen te noteren. Zo won Gerard van Jan, Erik en Joop, Koert van Bert, Jan en Joop, won Joop van Makzym, Chiel van Jaap en won Erik van Jaap en Albert en Jan alleen van Erik.

Na 9 ronden had zich een klein kopgroepje gevormd, bestaande uit Albert en Makzym met ieder 7 punten, op de voet gevolgd door Chiel met 6 punten. Toen won Joop van Makzym, Albert van Koert, speelde Chiel remise tegen Paul en stond Albert dus bovenaan. 

Het toeval wilde echter dat het indelingsprogramma het zo had beschikt dat  in de laatste ronde Albert en Makzym elkaar zouden treffen. Hoewel Albert ‘Wit’ had, waarmee hij het liefste speelt, was hij toch niet opgewassen tegen de snel- en gewiekstheid van Makzym. Zo eindigden zij gebroederlijk op een gedeelde eerste plaats. Maar omdat in zo’n geval het onderlinge resultaat bepaalt wie de echte eerste is, werd Makzym de eerste kampioen van dit seizoen.

Gefeliciteerd, jongeman, en ga zo door!  

Voor alle uitslagen en de eindstand klik je hier.