Skyline

Skyline
Tweede kampioenschap voor Robbie

Afgelopen maandag streden wij om het kampioenschap vluggeren, 5 min. p.p.p.p. De redelijke, maar niet optimale opkomst maakte het mogelijk per ronde met wit en met zwart tegen elkaar te spelen.

Al in de eerste ronde kwam het tot een treffen tussen de twee voornaamste titelkandidaten: Robbie en Patrick. Hadden ze nou maar gelijk gespeeld, dan had het tot aan de laatste ronde een spannende avond kunnen worden. Maar Robbie gooide roet in het eten en won met 2 – 0. En zo werd het de vraag of er nog iemand in staat zou zijn om Robbie een puntje af te snoepen. Chiel was dat niet en Paul ook niet. In de vierde ronde was Robbie vrij en overtrof Albert zichzelf door Paul een punt afhandig te maken. Dit fraaie resultaat gaf hem echter geen vleugels en in de volgende ronde verloor hij beide potjes van Robbie. Ook Joop had deze avond een wonderbaarlijke opleving: hij won een partijtje van Patrick.

In de zesde ronde had Jan in de eerste partij tegen Robbie tot twee keer toe de winst voor het grijpen, maar allebei de keren greep hij mis. In de zevende ronde liep alles zoals verwacht mocht worden, in de achtste vielen enkele verrassingen te noteren. Daar was allereerst Fred. Na een wat moeizaam begin waarin hij meer met tijd en klok in de weer was dan met zijn spel en dat van zijn tegenstander, begon hij langzaam maar zeker op toeren te komen. Tegen Paul resulteerde dat in een fraaie 2 – 0 zege. Vervolgens was daar Chiel. Die had er tot aan deze ronde nog niet veel van gebakken, maar nu schoot hij uit zijn slof en rolde Patrick op met 2 – 0.

Robbie intussen was blijven winnen, van Emiel, van Joop en in de laatste ronde won hij van Fred. Omdat hij van de zestien gespeelde partijtjes er geen een verloren had, werd hij dus ongeslagen kampioen. Een waarlijk fraaie prestatie.
Gefeliciteerd, Robbie.

Eindstand:


1. Robbie                16 punten
2. Patrick               11
3. Paul                   9
4. Fred                   8
5. Jan                    7
6/7. Chiel/Albert         6
8. Joop                   5
9. Emile                  4