Skyline

Skyline

Eerste bij het kampioenschap snelschaken voor clubteams !!

Robbie weer topscorer.
En nu zijn we dan ook nog kampioen vluggeren der derde klasse. De ‘we’ die daar voor zorgden waren: Eric, Robbie, Patrick, Paul en Jan.
Dat binnenhalen van het kampioenschap ging overigens niet van een leien dakje. In de voorrondes waren we in één grote poule ingedeeld en dat betekende dat we ook teams als Wageningen1 en ASV 1 troffen met een gemiddelde rating van in de 2100. Toch beten we daar aardig van ons af en als we twee bordpunten meer hadden gehaald, waren we ’s middags in de A-poule terecht gekomen.
Gelukkig bleef dat lot ons bespaard en speelden we ’s middags in de B-groep dubbelrondig tegen teams uit de vierde t/m tweede klasse. Tegen de  twee teams uit de tweede klasse hadden we weinig in te brengen, maar tegen de rest scoorden we er duchtig op los. In de laatste ronde troffen we een team van ZSG dat nog onze enige concurrent was. Toen dat  met 5 – 3 werd verslagen, was de buit binnen. Bij de prijsuitreiking bleek tot onze verrassing en vreugde dat Robbie topscorer in de derde klasse was geworden. Deze prestatie kreeg nog extra glans omdat hij, doordat wij in wisselende opstellingen speelden, 3 partijen minder dan zijn concurrenten had gespeeld.


Al met al was dit dus een mooie dag voor het Doesburgse schaakleven.