Skyline

Skyline

KAMPIOENSGROEP

TWEEDE RONDE

Op de tweede speelavond van de kampioensgroep was Patrick helaas verhinderd,
zodat alleen de partij Steffen – Jan werd gespeeld. Jan kwam al snel in het voordeel, won een pion en leek op de winst af te gaan. Maar toen Steffen op zijn  34ste zet middels een geraffineerde aftrekaanval van zijn Paard een Loper en een Toren van Jan aanviel, raakte Zwart even in paniek en in plaats van met de |Toren de aangevallen Loper te dekken, offerde hij de Loper tegen twee pionnen. Daarna werden er nog 30 zetten gedaan, maar het Paard van Steffen hield de drie pionnen in bedwang, de drie pionnen van Jan beperkten het Paard tot de rol van verdediger.

Inmiddels is ook de partij tussen Patrick en Robbie gespeeld.  Dat ging op het scherp van de snede. 
Patrick  ging vanuit de Trompovski ten aanval, maar Robbie verdedigde zich koelbloedig. Patrick rokeerde lang, Robbie hield zijn Koning in het midden. Op zet elf offerde Patrick een Paard. Dat leverde hem niet op waar hij op gehoopt had, want de winst beperkte zich tot twee pionnen en zijn aanval werd afgeslagen. Daarna moest Robbie nog diverse dreigingen het hoofd bieden, maar geleidelijk aan kwamen zijn stukken op de goede velden en toen hij zijn Dame en zijn Loper op de diagonaal h8-a1 kreeg en er ook nog een Paard op c4 verscheen, was er voor Patrick geen houden meer aan.

Stand:
  1.       Robbie                1½  punt
       2/3  Patrick en Jan     1      punt
       4.    Steffen                ½     punt


In ronde drie staan de volgende partijen  op het programma:
Jan – Patrick
Robbie – Steffen.


Als Robbie wint, heeft hij dit seizoen alles gewonnen wat er maar te winnen valt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus Steffen, je weet wat je te doen staat.  Ga niet meteen op mat af, zet hem vast, win een pion of kwaliteit, ruil je slechte Loper tegen zijn goede Paard, open een lijn, zet er Torens op en hak hem dan van het bord af. Je kunt het! We weten het en we staan achter je!